Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Οι σχέσεις σχολείου και οικογένειας και η αναγνώριση των στερεοτυπικών αντιλήψεων, που διέπουν αυτές τις σχέσεις αναλύθηκαν τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011, στους εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων μας από τον προσκεκλημένο μας ομιλητή κ. Νικόλαο Μάνεση, δόκτορα του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Μεταξύ των άλλων, τονίστηκε η ανάγκη οι εκπαιδευτικοί να εμπλέξουν στη διαδικασία της εκπαίδευσης όλους τους γονείς, αφού η εκπαίδευση είναι ζήτημα που δεν αφορά μόνον το σχολείο, αλλά επίσης την οικογένεια και την κοινότητα. Τα σχολεία δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά για όλους τους μαθητές χωρίς τη συνεργασία της οικογένειας. Η κοινωνική τάξη, το μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο, η εθνικότητα, το φύλο των γονέων επηρεάζουν την επικοινωνία και συνεργασία τους με το σχολείο.

Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε γόνιμη συζήτηση , ανταλλάχτηκαν απόψεις, διατυπώθηκαν απορίες και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για συνέχιση αυτής της συνεργασίας.

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου