Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας

Αγγλικών

Στο Ακαδημαϊκό Τμήμα συμμετέχουν οι διδάσκοντες το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας.

Η διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στη διάρθρωση του αναλυτικού προγράμματος του σχολείου κατέχει πρώτιστο ρόλο. Παρακολουθεί και συντονίζει την πορεία εξέλιξης της διδακτέας ύλης σε οριζόντια βάση (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και εστιάζει σε επικεντρωμένους γνωστικούς στόχους που συναρτώνται αφενός με τις εξατομικευμένες ανάγκες μαθητών ομοιογενών τμημάτων, αφετέρου, με την απόκτηση διπλωμάτων γλωσσομάθειας.

Γενικός σκοπός των διδακτικών τεχνικών και της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας που το Ακαδημαϊκό Τμήμα ερευνά και αναπτύσσει δεν είναι προς το σκοπό κατάκτησης μιας κατακερματισμένης γνώσης αλλά προς τη κατάκτηση στάσεων ζωής και συμπεριφορών σε μια μεταβαλλόμενη, πολύγλωσση και πολυπολιτισμική κοινωνία.

Το τμήμα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τα υπόλοιπα Ακαδημαϊκά Τμήματα, προκειμένου η Αγγλική Γλώσσα να αποτελέσει διεπιστημονικό μέσο προσέγγισης της γνώσης μέσα από εκπαιδευτικές πρακτικές που επιτρέπουν τη δυνατότητα για σφαιρική ενασχόληση με θέματα κοινωνικού περιεχομένου και για τον συνδυασμό πληροφοριών από πολλά γνωστικά πεδία μέσα από τη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Το τμήμα εστιάζει στη διαδικασία της μάθησης μέσα από συμμετοχικές εκπαιδευτικές τεχνικές (ενεργητική μάθηση) με συγκεκριμένους στόχους για την εκτέλεση προγραμμάτων δράσης στο σχολικό και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον όπου οι μαθητές καλλιεργούν και ασκούν κυρίως τη δεξιότητα του «μαθαίνω πώς να μαθαίνω» μέσα από την πράξη, χειριζόμενοι την πληροφορία και τις μεθόδους προσέγγισης, πρόσβασης, αξιολόγησης και αξιοποίησης της πληροφορίας από πολλά γνωστικά αντικείμενα (γεωγραφία, φυσικές επιστήμες, οικιακή οικονομία, λογοτεχνία κ.ά.)

edu dpt eng

“But be not afraid of greatness .Some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrust upon ‘em.”

Shakespeare
 ‘Twelfth Night’

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου