Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας

Πληροφορικής

Το Ακαδημαϊκό Τμήμα απαρτίζεται από τους καθηγητές του μαθήματος της Πληροφορικής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Πάνου (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).

Η εισαγωγή στο σχολείο των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας είναι πλέον αναγκαιότητα που επιτάσσει αφενός την εξοικείωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τη χρήση τους και αφετέρου τη δημιουργική αξιοποίησή τους στη διαδικασία της μάθησης.
Το Ακαδημαϊκό Τμήμα, πέραν των αρμοδιοτήτων που αφορούν στην εκπαιδευτική μεθοδολογία της διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής, συνεργάζεται στενά με τα υπόλοιπα Ακαδημαϊκά Τμήματα προκειμένου οι Νέες Τεχνολογίες να αποτελέσουν διεπιστηµονικό εργαλείο προσέγγισης της γνώσης σε όλα τα εκπαιδευτικά θεματικά πεδία και μέσο καθημερινής προσέγγισης της πληροφορίας (επιστημονικής, ενημερωτικής, ψυχαγωγικής, πολιτιστικής), μελετώντας και προτείνοντας καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και ψηφιακά προϊόντα.

Η φιλοσοφία που διέπει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του τμήματος είναι να καλλιεργήσει µια νέα παιδαγωγική αντίληψη (διευκολύνοντας νέους ενεργητικούς τρόπους µάθησης) όσο και συντελέσει στην ανάπτυξη νέων στάσεων και δεξιοτήτων προκειμένου οι μαθητές:

  • να αποκτήσουν µια αρχική αλλά συγκροτηµένη και σφαιρική αντίληψη των βασικών λειτουργιών του υπολογιστή, µέσα σε µια προοπτική τεχνολογικού αλφαβητισµού και αναγνώρισης της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας,
  • να αναπτύξουν ευρύτερες δεξιότητες κριτικής σκέψης, δεοντολογίας, κοινωνικής συµπεριφοράς αλλά και διάθεσης για ενεργοποίηση και δηµιουργία τόσο σε ατοµικό επίπεδο όσο και σε συνεργασία µε άλλα άτοµα ή ως µέλη µιας οµάδας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου