Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας

Καλλιτεχνικών

Το Ακαδημαϊκό Τμήμα απαρτίζεται από τους διδάσκοντες σε όλες τις βαθμίδες του Σχολείου μας τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής: Καλλιτεχνικά, Μουσική, όπως επίσης και από τους συνεργάτες του σχολείου στις δραστηριότητες της Θεατρικής Αγωγής.

Οι δραστηριότητες των μελών του τμήματος αφορούν στον συντονισμό και στην ανάπτυξη όλων εκείνων των εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων που καθιστούν την Τέχνη σημείο αναφοράς στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του μαθητή. Το θεματικό πεδίο ερευνάται εξάλλου και κτίζεται σε μια επιστημονικά προγραμματισμένη διδακτική και μαθησιακή πορεία που επιτρέπει τα καλύτερα αποτελέσματα προκειμένου οι μαθητές μας:

 • Να οδηγηθούν στην κατανόηση της πολιτιστικής διάστασης και στη συμβολή των τεχνών στον πολιτισμό διαχρονικά και συγχρονικά.
 • Να καλλιεργήσουν την αισθητική ικανότητα και ευαισθησία τους.
 • Να κατανοήσουν και να απολαύσουν την τέχνη και να απελευθερώσουν την εγγενή δημιουργική τους ικανότητα.
 • Να παράξουν καλλιτεχνικό προϊόν (οι μαθητές ως δέκτες και δημιουργοί σε καλλιτεχνικές ομάδες θεάτρου, χορωδίας, εικαστικών κλπ), αξιοποιώντας ευκαιρίες για δημιουργία έργων με τη διοργάνωση εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων, με την ανάλογη επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Μουσική

Ένας από τους βασικούς λόγους που τα παιδιά μαθαίνουν μουσική στο σχολείο είναι γιατί η μουσική αποτελεί βασικό συστατικό της κοινωνίας μας. Κάθε κοινωνία σε κάθε γωνιά της γης εκμεταλλεύεται τη μουσική για να προβάλλει τις ιδέες και τα ιδανικά της. Επιπλέον, η αξία της μουσικής τέχνης στη διαμόρφωση των ατομικών ικανοτήτων είναι ένα στοιχείο που συναντάται σε όλες τις κουλτούρες.
Σκοπός μας είναι να δώσουμε στα παιδιά μας το μαγικό δώρο της μουσικής και να τα ενθαρρύνουμε μέσα από αυτήν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

mus 01

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα  μουσικών δραστηριοτήτων επιδιώκουμε:

 • Την ανάπτυξη της μουσικής  ικανότητας των παιδιών
 • Την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της προσωπικότητας των μαθητών μέσα από την ακρόαση, την δημιουργία και την εκτέλεση
 • Την  καλλιέργεια της μουσικής φαντασίας των παιδιών
 • Την ανάπτυξη και καλλιέργεια της ικανότητας των παιδιών για αισθητική απόλαυση έτσι ώστε να απολαμβάνουν την καλή μουσική, να την εκτιμούν και να επιδιώκουν να την ακούν
 • Την προβολή της μουσικής τέχνης ως μιας από τις εκδηλώσεις καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικότητας του ανθρώπου
 • Την κοινωνικοποίηση των μαθητών μέσα από τις ομαδικές εργασίες
 • Την ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας, συνεργασίας, πειθαρχίας και υπευθυνότητας
 • Την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες που συνδυάζονται με τη μουσική
 • Την σύνδεση της μουσικής με άλλα γνωστικά αντικείμενα
 • Την δημιουργία χορωδίας
 • Την ανάπτυξη της επιθυμίας στα παιδιά να ασχοληθούν με την εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου

Παράλληλα με τις  μουσικές δραστηριότητες το σχολείο μας θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρουσιάζουν τη δουλειά τους στους γονείς και στους καθηγητές τους μέσα από τις μουσικές εκδηλώσεις των εκπαιδευτηρίων. Στα πλαίσια του ακαδημαικου τμήματος η χορωδία θα πλαισιώνει διάφορες εκδηλώσεις των εκπαιδευτηρίων ενώπιον των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων, πολιτών και επίσημων φορέων κλπ. Επίσης,  προβλέπεται η συμμετοχή σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς,  η διοργάνωση εκπαιδευτικών-πολιτιστικών επισκέψεων και παρακολούθηση μουσικών παραστάσεων (πχ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

Καλλιτεχνικά

 eikastika 4

ΣΤΟΧΟΙ του μαθήματος

 • Με τη διδασκαλία των Εικαστικών στο Γυμνάσιο επιδιώκεται ο μαθητής /-τρια:
 • Να δημιουργήσει παράγοντας καλλιτεχνικό έργο.
 • Να γνωρίσει τη χρήση των παραδοσιακών υλικών, των μέσων, των εργαλείων και των πηγών σε ποικίλες εικαστικές μορφές.
 • Να χρησιμοποιήσει με επάρκεια διάφορα προγράμματα στον υπολογιστή  προκειμένου να  δημιουργήσει και να σχεδιάσει έργα τέχνης.
 • Να  γνωρίσει της καινοτόμες εξελίξεις στην Σχεδίαση και κατασκευή τεχνολογικά αντικείμενα όπως: ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ (ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ), 3DANIMATION, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
 • Να σχεδιάσει πρωτοποριακά και καινοτόμα αντικείμενα για το μέλλον.

Το τμήμα Εικαστικών του σχολείου μας, επιδιώκει πάντα με νέους τρόπους να εμπνεύσει τους μαθητές μας και να ενισχύσει τις καλλιτεχνικές δεξιότητες τους μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.
Τα Εικαστικά και το Σχέδιο Τεχνολογίας προσφέρει ένα πρωτοποριακό μάθημα που συνδυάζει της τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας. Οι μαθητές μαθαίνουν να δημιουργούν ψηφιακές ζωγραφιές και ψηφιακά γλυπτά, μαθαίνουν πως να σχεδιάζουν και να κατασκευάσουν ένα λειτουργικό ΡΟΜΠΟΤ από το πιο απλό και αργότερα πιο προχωρημένο.  Κατασκευάζουν ένα ΡΟΜΠΟΤ που μπορεί να χτυπήσει μια μπάλα του πινγκ-πονγκ  η ένα ΡΟΜΠΟΤ που μπορεί να περπατήσει και να πραγματοποιήσει εντολές! Οι μαθητές, εξάλλου ,παίρνουν μέρος σε αγώνες ρομποτικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν αρχιτεκτονικά προγράμματα και σχεδιάζουν σπίτια, καταστήματα, γέφυρες και συσκευασίες.  Μαθαίνουν και τους παραδοσιακούς τρόπους κατασκευής έργα τέχνης μαζί με τεχνικές.

Πιστεύουμε ότι τα Εικαστικά και το Σχέδιο Τεχνολογίας είναι ένας φορέας για την έκφραση, καθώς επίσης και ένα θεμέλιο για τις πιο πρόσφατες επιλογές σταδιοδρομίας.

Ακαδημαϊκά Τμήματα - Καλλιτεχνικά
Ακαδημαϊκά Τμήματα - Καλλιτεχνικά
Ακαδημαϊκά Τμήματα - Καλλιτεχνικά


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου