Κλικ στη γνώση

Στη Ρουάντα «έφτασαν» τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας, μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί. Υπό την αιγίδα της Action Aid, το «τμήμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού» του σχολείου έχει αναλάβει την οικονομική ενίσχυση του συγκεκριμένου παιδιού από την Ρουάντα, τα χρήματα συγκεντρώνονται κεντρικά και μεταφράζονται σε έργα υποδομής για την ευρύτερη κοινότητα. Οι δράσεις ποικίλουν από την κάλυψη μισθοδοσίας δασκάλων προσχολικής εκπαίδευσης, μέχρι την στήριξη γυναικείων συνεταιρισμών και οργάνωσης σεμιναρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων. Από τη διαμόρφωση παιδικής χαράς ως τη δημιουργία συλλόγων ενημέρωσης των παιδιών της κοινότητας για τα δικαιώματα τους ενάντια στην εγκυμοσύνη σε νεαρή ηλικία, ή την αποφυγή παιδικής κακοποίησης.

Ο δικός μας Εμμανουήλ …μεγάλωσε μαζί μας, νιώθουμε πως είναι κομμάτι της δικής μας μαθητικής ζωής. Ευχαριστούμε την action aid που μας δίνει το βήμα, και τις μαθητικές κοινότητες των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, καθώς και το σύλλογο διδασκόντων για την φροντίδα που επιδεικνύουν επί σειρά ετών με σταθερότητα και συνέπεια.