Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Δέντρα αποφάσεων που γίνονται παιχνίδι στο εργαστήριο πληροφορικής

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, στο πλαίσιο της διδασκαλίας της θεωρίας της πληροφορίας, δημιούργησαν τα δικά τους δέντρα αποφάσεων συμμετέχοντας σε ομαδικό παιχνίδι.

Τα παιδιά διασκέδασαν, συνεργάστηκαν, διερεύνησαν και κατασκεύασαν τα δικά τους λογικά μονοπάτια. Χρησιμοποιώντας προγραμματιστική σκέψη κατανόησαν τον τρόπο λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή με βιωματικό τρόπο. Μέσα από το παιχνίδι έδωσαν γενικές λύσεις σε προβλήματα δημιουργώντας σειρά από ερωταποκρίσεις που είχαν ως μοναδική απάντηση ένα Ναι ή ένα Όχι.

Με αυτό τον τρόπο σχεδίασαν τα δικά τους δέντρα αποφάσεων, μπόρεσαν να περιγράψουν έννοιες όπως αυτές της πληροφορίας και των δεδομένων και να ορίσουν με ευκολία το αντικείμενο της πληροφορικής.

Για τις ανάγκες του εργαστηρίου χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό από τον ιστότοπο csunplugged.org του πανεπιστημίου του Canterbury της Νέας Ζηλανδίας.

Το CS Unplugged προσφέρει ελεύθερα μια συλλογή από εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη διδασκαλία της επιστήμης της πληροφορικής, αποτελούμενες από παιχνίδια, κάρτες με εικόνες, μπογιές και άλλα διασκεδαστικά εργαλεία που δεν λειτουργούν με ρεύμα.

210916_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου