Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο - Λύκειο: 1ος Σχολικός Περίπατος

Την Παρασκευή 14/10 2016 οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» πραγματοποίησαν τον πρώτο σχολικό τους περίπατο.

Αρχικά επισκέφθηκαν τη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στη Βομβοκού Ναυπακτίας, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Εκεί, στο καθολικό της Μονής οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη μοναχή Σιλουανή για την ιστορία του μοναστηριού. Στη συνέχεια και στο πλαίσιο του πολιτιστικού διαθεματικού προγράμματος που υλοποιεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων και απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών η μοναχή μάς μίλησε διεξοδικά για τον Γεώργιο Αθάνα, για τη σχέση του με το μοναστήρι της Βομβοκούς και διάβασε ποιήματά του εμπνευσμένα από τον ιερό τόπο, όπου διατηρούσε δικό του κελί και επισκεπτόταν τακτικά.

Ακολούθησε περιήγηση των μαθητών στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Μονής, όπου συνομίλησαν με τις μοναχές και θαύμασαν την απαράμιλλη θέα στον Κορινθιακό.

Στο αρχονταρίκι η Ηγουμένη της Μονής Ειρήνη μάς μίλησε για την ιστορική διαδρομή της Μονής και της μοναστικής κοινότητας, για την παλαιά ανδρική μονή και την αλλαγή της το 1940 σε γυναικεία. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια θρυλούμενη ιστορία από την εποχή της τουρκοκρατίας σχετική με τη διάσωση της Μονής από τους Τούρκους. Οι μαθητές, αφού ευχαρίστησαν ολόθερμα την Ηγουμένη και την Αδελφότητα αποχώρησαν κατενθουσιασμένοι για να συνεχίσουν τον περίπατό τους στη Ναύπακτο.

191016_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου