Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» μιλούν για το βιβλίο…

Το Σάββατο 5/11/2016 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Λιθογραφείο, στην Πάτρα, η παρουσίαση του βιβλίου «Όταν έφυγαν τ΄ αγάλματα» της πολυβραβευμένης και χαρισματικής συγγραφέως Αγγελικής Δαρλάση.

Το μυθιστόρημα εκτείνεται χρονικά από την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 έως και λίγο μετά την απελευθέρωση της χώρας. Η υπόθεση του στηρίζεται στο ιστορικό γεγονός της απόκρυψης των αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο κατά την κατοχή. Πρόκειται για ένα βιβλίο με αριστοτεχνικά δομημένους ήρωες, που συγκινεί και ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με τα αντιπολεμικά του μηνύματα. Θίγει, ακόμα, θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας, προστασίας της πολιτισμικής κληρονομιάς, των ανθρωπίνων σχέσεων, της φιλίας, της αγάπης και της θυσίας.

091116_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου