Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Εκπαιδευτική εκδρομή στην Ακαδημία Αθηνών

Παράλληλα με την επίσκεψη μαθητών της Α΄ Γυμνασίου και Έκτης Δημοτικού στη Βουλή των Ελλήνων, οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» με συνοδούς καθηγητές τη φιλόλογο κα Μπαλαμπάνη Ανδριάνα και τον φυσικό κ. Κατσάνο Θεόδωρο πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ιστορικό κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών.

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του ιδρύματος και στην αίθουσα συνεδριάσεων των Ακαδημαϊκών. Επίσης πληροφορήθηκαν για την ιστορία του εντυπωσιακού κτηρίου, που αρχίζει με την μεγάλη δωρεά του Σίμωνος Σίνα το 1856 με σκοπό την ανέγερσή του. Η Ακαδημία, σχεδιασμένη από τον Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν, είναι ένα από τα τρία μέρη της ”Αθηναϊκής Τριλογίας” στον νεοκλασικισμό μαζί με το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι του πνευματικού ιδρύματος έφεραν τους μαθητές σε μία πρώτη επαφή με σπάνια βιβλία που φιλοξενούνται στη Βιβλιοθήκη και τους έδωσαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους έρευνας και στις βιβλιοθήκες του πολιτικού Α. Μαυροκορδάτου, του διαπρεπή μαθηματικού Κ. Καραθεοδωρή καθώς και του Ναυπάκτιου συγγραφέα και ποιητή Γ. Βλαχογιάννη.

Ξεχωριστή ήταν η κίνησή τους να δωρίσουν στη βιβλιοθήκη των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» μια σειρά βιβλίων που αφορούν στην ιστορία της Ακαδημίας καθώς και το Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας, εξέλιξη του πρώτου λεξικού που φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη. Τέλος, τα βιβλία των πανηγυρικών λόγων των Ακαδημαϊκών που εκφωνήθηκαν για το 1821 και 1940, συμπεριλαμβανομένων και των λόγων του Γ. Αθανασιάδη Νόβα, ο οποίος ήταν Πρόεδρος της Ακαδημίας το 1965, από το ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, θα ανήκουν στο εξής στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος «ο Γ. Αθάνας ως Ακαδημαϊκός».

Ακολούθησε περιήγηση - περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και επιστροφή στην Ναύπακτο.

101116_00

 

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου