Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στηρίζουν τον Ανοιχτό Κώδικα και την κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού

Το τμήμα πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων Πάνου μετείχε και φέτος ενεργά στη Διημερίδα Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δυτικής Ελλάδος που διεξήχθη στην Εστία Επιστημών Πάτρας.

Ο πληροφορικός των Εκπαιδευτηρίων Πάνου κος Ηρακλής Μαρκέλης, τιμώντας τον Σέυμουρ Παπέρτ (δημιουργό της γλώσσας προγραμματισμού LOGO) για την πολύτιμη προσφορά του στον κόσμο της πληροφορικής και της εκπαίδευσης, παρουσίασε μια καλή πρακτική διδασκαλίας με τίτλο «Εφαρμογές Ανοιχτού Κώδικα για τη Διδασκαλία Προγραμματισμού με την LOGO».

Ως μέλος της κοινότητας Ανοιχτού Λογισμικού και ένθερμος υποστηρικτής των εφαρμογών Ανοιχτού Κώδικα και του ανοιχτού περιεχομένου, μοιράστηκε με την κοινότητα των εκπαιδευτικών την διδακτική του εμπειρία, καταθέτοντας μια εναλλακτική πρόταση για την διδασκαλία των βασικών προγραμματιστικών αρχών στην Γ΄ τάξη του Γυμνασίου.

Ο σκοπός της χρήσης των εργαλείων που προτάθηκαν είναι να δοθεί η ευκαιρία στις μαθήτριες και στους μαθητές:

  • Να δημιουργήσουν χρήσιμες γνώσεις στον προγραμματισμό οι οποίες θα μπορούν εύκολα να συνδεθούν με εμπειρίες των επόμενων τάξεων του Λυκείου
  • Να γνωρίσουν στην πράξη και να εκτιμήσουν τα εργαλεία που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα Linux και οι εφαρμογές Ανοιχτού Κώδικα.

Το εκπαιδευτικό υλικό που κατατέθηκε με άδεια Creative Commons BY-NC-SA μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο: https://goo.gl/0n6wcm

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου