Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Εργαστήριο με θέμα «Εργονομία και χρήση Η/Υ»

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, λειτουργώντας ως αρωγός στην διάδοση των νέων τεχνολογιών, προσέφερε γραφική ύλη και προωθητικό υλικό, στηρίζοντας το εργαστηριακό μας μάθημα με θέμα «Εργονομία και χρήση Η/Υ».

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου συμμετείχαν σε εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διδασκαλίας του κεφαλαίου της Εργονομίας, στο μάθημα της πληροφορικής.

Τα παιδιά αξιοποιώντας το οπτικοακουστικό υλικό (video) της εταιρείας Vodafone και την προσωπική τους εμπειρία σχετικά με προβλήματα που αναδεικνύονται από τη πολύωρη καθιστική ενασχόληση με τον Η/Υ, κατάφεραν:

  1. Να ορίζουν και να περιγράφουν με σαφήνεια την έννοια της εργονομίας.
  2. Να αναγνωρίζουν τους επτά (7) βασικούς κανόνες εργονομίας που εφαρμόζονται στη χρήση Η/Υ.

Δημιουργώντας ομάδες εργασίας και αφού όρισαν από κοινού και περιέγραψαν επιτυχώς και με σαφήνεια την έννοια της εργονομίας, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας με μελέτες περιπτώσεων. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε συζήτηση μέσα στην τάξη και η κάθε μια ομάδα παρουσίασε τις παρατηρήσεις της ορίζοντας με επιτυχία τους 7 βασικούς κανόνες που διέπουν την εργονομία στη χρήση του Η/Υ. Έπειτα, επαλήθευσαν τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα που εξήγαγαν, παρακολουθώντας σχετικό βίντεο της εταιρείας Vodafone.

Το τμήμα πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων Πάνου ευχαριστεί πολύ την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ευελπιστεί και σε άλλες συνεργασίες.

 

251116_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου