Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΡΘΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι μαθητές /μαθήτριες της Β Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας ερεύνησαν και μελέτησαν θεματικές ενότητες σχετικά με την ρύπανση του περιβάλλοντος και αναδείχθηκαν για λίγο σε «Μικρούς Επιστήμονες». 

Γνωρίζοντας ότι περισσότεροι από 16.000 πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα αποδίδονται σε αιτίες που έχουν να κάνουν με την ατμοσφαιρική μόλυνση (στοιχεία της ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος), ανέλαβαν να καταγράψουν τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα, να ανακαλύψουν τα αίτια και τις συνέπειες και να προτείνουν λύσεις.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε σε μικρές ομάδες, όπου αναδείχθηκαν ο αμοιβαίος σεβασμός, η συνεργατικότητα και η αυτοεκτίμηση.

Τέλος τα αποτελέσματα της εργασίας παρουσιάστηκαν σε συνεργασία με το μάθημα της Πληροφορικής με την χρήση μιας νέας εφαρμογής παρουσιάσεων το prezi (www.prezi.com).

071216_00

 

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου