Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο - Λύκειο: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών πολιτιστικών προγραμμάτων για τον Αριστοτέλη και τα έργα του , οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Πάνου πραγματοποίησαν τετραήμερη επίσκεψη- εκδρομή στη Μακεδονία.

Κεντρικός προορισμός ήταν τα Αρχαία Στάγειρα, ο γενέθλιος τόπος του μεγάλου Έλληνα Φιλοσόφου , που φέτος συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του, το 384π.Χ. .Στον εκεί αρχαιολογικό χώρο οι μαθητές περπάτησαν μέσα στους δυο ανεσκαμμένους οικισμούς της αρχαίας πόλης, είδαν τα οικοδομήματα , τα τείχη, τη σωζώμενη αγορά και τον τάφο του Αριστοτέλη. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Άλσος του Αριστοτέλη, που βρίσκεται στον Δήμο Αριστοτέλη. Εκεί είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν και να χρησιμοποιήσουν τα όργανα φυσικής που ο ίδιος ο Αριστοτέλης επινόησε και περιέγραψε στα συγγράμματά του .Τους δόθηκε έτσι η δυνατότητα όχι μόνο να συλλέξουν πολύτιμο υλικό για την εργασία τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συμμετέχουν, αλλά και να έχουν μια βιωματική προσέγγιση στη γνώση, που ο μεγάλος φιλόσοφος παρουσιάζει θεωρητικά στα έργα του.

Επίσης, σημαντική ήταν η επίσκεψη στο Μουσείο «Νόησις» και η ξενάγησή τους στην έκθεση «Ιδέα» με θέμα την Αρχαία Τεχνολογία από την οποία βέβαια δεν έλειπαν οι αναφορές στον Αριστοτέλη . Ακόμα , ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμβολισμό είχε η επίσκεψη των μαθητών/-τριών μας στη Βεργίνα, στον τάφο του Μακεδόνα Βασιλέα Φιλίππου Β΄,ο οποίος είχε καλέσει τον Αριστοτέλη, για να διδάξει το γιό του, τον Μέγα Αλέξανδρο.

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη τα παιδιά περιηγήθηκαν στην πόλη, επισκέφθηκαν μνημεία της πόλης , όπως την Αψίδα του Γαλερίου, το ναό του Αγίου Δημητρίου , είδαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο την Πλατεία Αριστοτέλους, το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Ηταν μια εποικοδομητική και πλούσια σε γνώσεις και εμπειρίες εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές μας.

 

221216_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου