Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο - Λύκειο: Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου», στο πλαίσιο της εορτής των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Μάλιστα, είχαν την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος με θέρμη πατρική και διδασκαλική διάθεση, όντας παλαιός δάσκαλος, μίλησε για τον βίο του Αγίου και τη δημιουργία του περίλαμπρου οικοδομήματος!

Η συζήτηση έλαβε χώρα στον παλαιό ναό, που βρίσκεται παραπλεύρως του κυρίως ναού. Οικοδομήθηκε από το 1836 έως το 1843 σε ρυθμό βασιλικής και με ξεχωριστές αγιογραφίες του Δημητρίου Βυζαντίου. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον νέο Ναό, ο οποίος εγκαινιάστηκε επίσημα στις 26 Σεπτεμβρίου 1974, μετά την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα. Εκεί προσκύνησαν την Κάρα και το σταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου και θαύμασαν το μεγαλείο του χώρου. Ακολούθησαν ευχές των παιδιών προς τον Σεβαστό Μητροπολίτη, λόγω της ονομαστικής του εορτής και πατρικές συμβουλές από εκείνον!

Τη γόνιμη αυτή εκπαιδευτική συνάντηση έκλεισε ένας ευχάριστος περίπατος στην πόλη της Ναυπάκτου!

270117_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου