Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Ανακύκλωση οργανικών υπολειμμάτων με την περιβαλλοντική ομάδα GreenPanou

Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ GreenPanou, αφού προμηθεύτηκε με καφέ κάδους ανακύκλωσης από το Δήμο Ναυπακτίας, εκπαιδεύτηκε και ευαισθητοποιήθηκε στην ανακύκλωση των οργανικών υπολειμμάτων. Συμμετέχει έτσι ενεργά στην τοπική προσπάθεια για την επεξεργασία των προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων σε μονάδα κομποστοποίησης. Οι φλούδες από τα φρούτα και τα υπολείμματα των τροφίμων αποτελούν βιοαποδομήσιμα υλικά και συλλέγονται από τους μαθητές/μαθήτριες σε ξεχωριστούς κάδους, ώστε να είναι εφικτή η αποκομιδή και η περεταίρω επεξεργασία τους.

Η συμμετοχή σε τέτοιες συλλογικές δραστηριότητες διαμορφώνει έναν ενεργό, οικολογικά ενήμερο και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο πολίτη με ισχυρές απόψεις για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του.

020217_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου