Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Η Θεολογία γύρω μας», το οποίο διοργάνωσε το Γυμνάσιο των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΟΥ, στο πλαίσιο της σύγχρονης παιδαγωγικής του παρουσίας και δραστηριότητας.

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου είχε αναλάβει ο Θεολόγος του Γυμνασίου και Λυκείου Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Θεοφάνης, με τη συνεργασία και βοήθεια της Διοικήσεως των Εκπαιδευτηρίων, των Διευθυντών Γυμνασίου και Λυκείου και όλων των Καθηγητών.

Η θεματολογία των εισηγήσεων κάλυπτε την Αγιολογία, την Εκκλ. ιστορία, Ιερούς Τόπους και Μνημεία. Επίσης οι εισηγητές αναφέρθηκαν σε κοινωνικά προβλήματα και σύγχρονα ηθικά διλήμματα και στη σχέση Θεολογίας με την Οικολογία και τις Επιστήμες.

Πολλοί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων απ΄ όλη την Ελλάδα , εργάσθηκαν υπό την επίβλεψη των υπευθύνων Καθηγητών τους για να ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους. Οι μαθητές-εισηγητές καθήλωσαν όλους τους παρευρισκομένους με την ζωντάνια του λόγου τους, την χρήση της τεχνολογίας, αλλά και την πληρότητα των εργασιών τους.

Παρ΄όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες (αποκλεισμοί εθνικών οδών κλπ.) στο συνέδριο συμμετείχαν πολλοί μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια από διάφορα μέρη, που ήρθαν μαζί με τους Καθηγητές τους, ενώ μαθητές Γυμνασίου από την Ιεράπετρα Κρήτης παρακολούθησαν τις εργασίες διαδικτυακά μέσω skype κι έκαναν σχετικές παρεμβάσεις.

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἱερόθεος προήδρευσε στο Συνέδριο, μετά τήν ἐπιστροφή του ἀπό τήν πανήγυρη τοῦ Ἁγίου Βλασίου στήν ὀρεινή Τριχωνίδα, εὐλόγησε τούς συνέδρους-μαθητές καί τούς καθηγητές τους καί ἔκλεισε τίς ἐργασίες τοῦ Συνεδρίου. Καί καθ' ὅλη τήν διάρκεια τῆς προετοιμασίας ἐνίσχυε τούς διοργανωτές μέ πολλούς τρόπους καί μέ χορηγία ὑπέρ τοῦ Συνεδρίου.

Μέλη της Επιστημονικής επιτροπής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος ο κ.Σπυρίδων Παπαθανασίου, τ. Δ/ντής Διεύθυνσης Β/θμίας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, ο κ.Απόστολος Τσακούμης, τ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, ο κ.Πέτρος Πιτσιάκας, Φιλόλογος, Διευθυντής 1ου Λυκείου Ναυπάκτου και ο κ.Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Στο Συνέδριο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι: δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής Νομού Αιτ/νίας, υπεύθυνος Παιδαγωγικών θεμάτων των Εκπαιδευτηρίων και Πρόεδρος του Π.Ε.Κ., ο κ. Δημήτριος Δημακόπουλος Σχ. Σύμβουλος Θεολόγων Περιφερείας Δ. Ελλάδας, η δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων Αιτ/νίας και ο Δ/ντής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων κ. Χρήστος Γουργούπης.

Παρόντες, επίσης, ήταν Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί Σχολείων από τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Φωκίδος, όπως επίσης και Θεολόγοι από διάφορες πόλεις.

Ο Θεολόγος π. Πολύκαρπος Θεοφάνης, ανέφερε ότι το πρώτο βήμα ήταν δύσκολο, αλλά η επιτυχία έδωσε δύναμη, ώστε του χρόνου να διοργανωθεί το 2ο Πανελλήνιο Θεολογικό Μαθητικό Συνέδριο, και να γίνει ετήσιος θεσμός για τα Εκπαιδευτήρια Πάνου.

 

110217_00

 

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου