Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στην Εστία Επιστημών Πάτρας

Την Δευτέρα 13/02/2017, οι μαθητές/τριες της Α΄ Β΄ και Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου επισκέφτηκαν την Εστία Επιστημών Πάτρας. Περιηγήθηκαν στις τρεις εκθέσεις της Ε.Ε.Π και "πλοηγήθηκαν" στον κόσμο των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Πληροφορικής, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στις επιστήμες και δοκιμάζοντας τις γνώσεις τους και την κριτική τους ικανότητα. Στην συνέχεια, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, μετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και μελέτησαν με τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητών της Ε.Ε.Π. συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονταν με τον κλάδο της Πληροφορικής, τους αλγορίθμους και την Φυσική. Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρουσιάστηκαν από κάθε μια ομάδα ξεχωριστά στον χώρο του αμφιθεάτρου.

Στόχος της διδακτικής αυτής επίσκεψης ήταν οι μαθητές να εξελίξουν την επιστημονική τους σκέψη μέσω της γέννησης προβληματισμών και της δημιουργίας διαλόγου ώστε να οδηγηθούν στην κατάκτηση νέας γνώσης με την ομαδική τους προσπάθεια.

130217_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου