Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Οι επιφανείς και οι αφανείς ήρωες του ’21

Οι μαθητές της δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν αφιέρωμα στους πεσόντες ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821. Επιφανείς αγωνιστές όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Μάρκος Μπότσαρης και ο Αθανάσιος Διάκος προβλήθηκαν και ξαναζωντάνεψαν με τα κατορθώματά τους. Τον ελληνικό αγώνα όμως στήριξαν και πραγμάτωσαν και ήρωες αφανείς, άσημοι, αμνημόνευτοι. Κάποιους από αυτούς προσπάθησαν να προβάλλουν οι μαθητές μας και συγκεκριμένα τον Ναυπάκτιο Οπλαρχηγό Ευθύμιο Αναγνώστη Ξύδη, που πολέμησε ηρωικά στη μάχη στο Κρεμμύδι, στον Παναγιωτάκη Σωτηρόπουλο, πρωτοπαλίκαρο στη μάχη της Κλείσοβας και τον Παξινό Γεώργιο Ανεμογιάννη ο οποίος βρήκε φρικτό τέλος στη μάχη που δόθηκε στα νερά της Ναυπάκτου.

Η σχολική εορτή πλαισιώθηκε από παραδοσιακούς χορούς από τον Ναυπακτιακό Χορευτικό Όμιλο Φίλων Ελληνικής Παράδοσης η «Ναύς» με ένα οδοιπορικό στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι παραδοσιακές στολές και οι χορευτικές φιγούρες εντυπωσίασαν το μαθητικό κοινό, καθώς οι νέοι μας είναι κοινωνοί της ιστορίας και της παράδοσής μας και ευελπιστούμε να γίνουν άξιοι συνεχιστές του ηρωικού παρελθόντος μας.

Τέλος , οφείλουμε θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες μας που εργάστηκαν επίπονα για να ετοιμάσουν τις παρουσιάσεις τους, καθώς και τη Φιλόλογο του Γυμνασίου κα. Μπαλαμπάνη Ανδριάνα που οργάνωσε και επιμελήθηκε όλη την εκδήλωση.

 

280317_01

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου