Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ)

Η θεματική εβδομάδα ξεκίνησε με τον πρώτο θεματικό άξονα στο Γυμνάσιο των «Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ» και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό, υγιεινό πρωινό που ετοίμασαν οι ίδιοι στην τραπεζαρία του σχολείου μας. Φρεσκοστημένος χυμός πορτοκαλιού, ψωμί, μέλι, δημητριακά, χειροποίητα κουλούρια και νόστιμα κέικ ήταν οι νόστιμες λιχουδιές, που τους έδωσαν ενέργεια και δύναμη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ημέρας.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν αποσπάσματα από την ταινία «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια με τις διατροφικές επιλογές των πρωταγωνιστών, αλλά και με τις συνήθειες στην διατροφή των Μεσογειακών χωρών. Τις γνώσεις των μαθητών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες εμπλούτισε η κα. Πανταζοπούλου, ιατρός του εγκεκριμένου φορέα «Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου». Από τη εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, οι μαθητές συνειδητοποίησαν πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η διατροφή με την καλή σωματική και πνευματική υγεία μας.

Τέλος με τους εκπαιδευτικούς των ξένων γλωσσών «ταξίδεψαν» σε γεύσεις και κουλτούρες άλλων χωρών και σύγκριναν τους διαφορετικούς τρόπους παρασκευής των τροφών και γνώρισαν την κουλτούρα τους. Σίγουρα, σύντομα θα δοκιμάσουν κάποιες από τις παραδοσιακές συνταγές της Αγγλίας, Γερμανίας και Γαλλίας!

220517_01

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου