Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Διδακτική επίσκεψη στη «Διέξοδο»

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου ο εκπαιδευτικός περίπατος του Γυμνασίου Των Εκπαιδευτηρίων Πάνου συνεχίστηκε με την Α’ Γυμνασίου να επισκέπτεται το κέντρο λόγου και τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ». Πρόκειται για το πατρογονικό σπίτι του αρχηγού φρουράς των Μεσολογγιτών, κατά την ηρωική έξοδο, του αγωνιστή της επανάστασης, Αθανάσιου Ραζή - Κότσικα.

Το οικοδόμημα που την συντήρηση του έχει αναλάβει ο επιφανής δικηγόρος και φιλόπατρις κ. Νίκος Κορδόσης , φιλοξενεί στους χώρους του μια μόνιμη σειρά ιστορικών κειμηλίων της αρχαιότητας και της επανάστασης του 1821.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον πρώτο όροφο του κτιρίου και να θαυμάσουν την εικαστική έκθεση της Χριστίνας Φόντου με έργα μεγάλων διαστάσεων αφιερωμένα στον ηρωισμό της γυναίκας της εξόδου του Μεσολογγίου. Αυτό άλλωστε ήταν και το διδακτικό τους αντικείμενο: Ο γυναικείος ηρωισμός από την αρχαιότητα ως σήμερα.

241017_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου