Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Τετάρτη, 18/10, το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός» με τίτλο «Πνοές ανέμων» και θέμα «Αιολική Ενέργεια». Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής της Α’, Β΄ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών σχετικά με την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας που είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, καθώς και την περεταίρω ανάπτυξη της οικολογικής τους συνείδησης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που χρησιμοποιούμε παγκοσμίως στις μέρες μας προέρχεται από ορυκτά καύσιμα και ουράνιο. Αυτές οι συμβατικές πηγές ενέργειας όμως ρυπαίνουν το περιβάλλον και δεν είναι ανεξάντλητες. Για τους παραπάνω λόγους, προσπαθούμε σήμερα να αξιοποιήσουμε τις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια.

Η εκμετάλλευση της ενέργειας του ανέμου από τον άνθρωπο αποτελεί μία πρακτική που βρίσκει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας είναι τα ιστιοφόρα και οι ανεμόμυλοι. Σήμερα, για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας χρησιμοποιούμε τις ανεμογεννήτριες.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήσαμε την παραπάνω επίσκεψη που ενθουσίασε και προβλημάτισε ιδιαίτερα τους μαθητές μας

251017_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου