Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Εργαστήριο STEM - Αυτοματισμοί κυκλωμάτων και μικροελεγκτές Arduino

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» κατασκεύασαν προγραμματιζόμενα κυκλώματα με μικροελεγκτές της εταιρίας Arduino, συνδέοντας το μάθημα της Φυσικής με αυτό της Πληροφορικής.

Η κα Τζελάτη και ο κος Μαρκέλης, πραγματοποίησαν ένα εργαστήριο STEM, συνδυάζοντας τις ενότητες των ηλεκτρικών κυκλωμάτων και των βασικών προγραμματιστικών εννοιών αντίστοιχα, παρουσίασαν τους μικροελεγκτές Arduino και συζήτησαν σχετικά με τις εφαρμογές τους. Στη συνέχεια  μοίρασαν τα απαραίτητα εξαρτήματα και καθοδήγησαν την τάξη στην υλοποίηση ηλεκτρικών κυκλωμάτων, τα οποία συνδέθηκαν με πλακέτες Arduino UNO και MKRZero.

Τα παιδιά προγραμμάτισαν τον μικροελεγκτή της πλακέτας με επιτυχία, κάνοντας μια εισαγωγή στους αυτοματισμούς, εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις τους από τη Φυσική και την Πληροφορική και μετατρέποντας το μάθημα σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Υποσχόμενοι στις μαθήτριες και στους μαθητές πως θα πραγματοποιήσουμε και άλλα παρόμοια εργαστήρια, ανανεώσαμε το ραντεβού μας συνεχίζοντας με περισσότερα εργαστήρια STEM, προγραμματιζόμενα κυκλώματα και αυτοματισμούς σε επόμενα μαθήματα.

201217_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου