Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Απολογισμός 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Θεολογικού Συνεδρίου "Η θεολογία γύρω μας"

Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε το Γυμνάσιο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου».

Το Συνέδριο διεξήχθη μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π. και ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας. Φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, το οποίο ευγενώς παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιερόθεος.

Την επιμέλεια-οργάνωση είχε ο Θεολόγος του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Θεοφάνης σε συνεργασία με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Συμμετείχαν, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε με την προετοιμασία εργασιών-εισηγήσεων, περισσότεροι από 350 μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και παιδιά από κατηχητικές συνάξεις διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος, ως εκπρόσωπος του Διευθυντή Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Πέτρος Πιτσιάκας (Δ/ντής 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου), ο Πρόεδρος Θεολόγων Ηλείας κ. Νίκος Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» κ. Μάρκος Νικολαδός, ο Διευθυντής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων κ. Χρήστος Γουρδούπης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Θεοφάνης.

Οι μαθητές-εισηγητές είχαν ετοιμάσει αξιολογότατες εισηγήσεις, που αφορούσαν αγιολογικά και ιστορικά θέματα, καθώς επίσης κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα της καθημερινότητας, στα οποία απέδιδαν τη θεολογική τους διάσταση.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξήραν τη σημαντικότητα του Συνεδρίου και τη συμβολή του στη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων και επήνεσαν τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» για το πολυσχιδές, πολύπλευρο και πρωτοποριακό έργο τους.

Ο π. Πολύκαρπος Θεοφάνης στη λήξη του Συνεδρίου, αφού εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό  του για την επιτυχία του Συνεδρίου, ανανέωσε τη συνάντηση όλων μας στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο, που θα λάβει χώρα το 2019.

020518_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου