Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο-Λύκειο: Εκδήλωση – ενημέρωση για το πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του σχολείου μας «Βιργινία Πάνου», την Παρασκευή 4 Μαΐου, η προγραμματισμένη εκδήλωση για το πρόγραμμα  "Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία", που διοργανώνει στην Ελλάδα το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το  Robert F. Kennedy Human Rights και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα "Εκπαιδευτήρια Πάνου" συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» από το 2016 με διάφορες δράσεις. Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις δράσεις των συμμαθητών τους από τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος κ. Θεόδωρο Τομαρά και κ. Λίντα Αλεξοπούλου, ενώ οι μαθητές του Λυκείου παρουσίασαν τις εργασίες τους, οι οποίες ήταν σχετικές με προσωπικότητες – υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που οι ίδιοι οι μαθητές επέλεξαν.

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το γεγονός ότι στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και οι μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όρεξη και με την καθοδήγηση των φιλολόγων του Γυμνασίου κ. Χρήστου Γουρδούπη και κ. Ανδριάνας Μπαλαμπάνη ετοίμασαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους, οι οποίες ήταν σχετικές με προσωπικότητες, που οι ίδιοι επέλεξαν.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν και το γεγονός ότι στο ακροατήριο βρέθηκαν και μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, οι οποίοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όλη την εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» έχει διδαχτεί σε εκατομμύρια μαθητές όλων των βαθμίδων στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, δείχνοντάς τους ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον παγκόσμιο αγώνα για τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καθώς οι μαθητές αρχίζουν να αυτοπροσδιορίζονται ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενεργοποιείται μέσα τους η δύναμη να τα υπερασπίζονται στην καθημερινότητά τους και μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στο έργο της δημιουργίας ενός πιο δίκαιου και ειρηνικού κόσμου.

090518_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου