Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο-Λύκειο: «Η Ευρώπη που ζούμε - Η Ευρώπη που θέλουμε» - Δράσεις για την Ημέρα της Ευρώπης

Εκατοντάδες μαθητές πλημμύρισαν την πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης, που εορτάζεται στις 9 Μαΐου, με τίτλο «Η Ευρώπη που ζούμε - Η Ευρώπη που θέλουμε».
Περισσότεροι από 470 μαθητές με 57 εκπαιδευτικούς βρέθηκαν στην ανοικτή εκδήλωση, που απευθυνόταν κυρίως στους νέους, με στόχο να ενθαρρυνθούν και να γίνουν ενεργοί πολίτες του τόπου τους, αλλά και της Ευρώπης.
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, κέρδισαν τις εντυπώσεις με την άρτια εμφάνισή τους και τις δράσεις που παρουσίασαν. Οι φιλόλογοι του σχολείου μας κ. Λίντα Αλεξοπούλου (EPAS και Teacher 4 Europe) κ. Θεόδωρος Τομαράς (EPAS), που συντόνισαν την όλη προσπάθεια και τις δράσεις του σχολείου μας, συνόδευσαν τα παιδιά στην εκδήλωση και παρουσίασαν και μοίρασαν μαζί τους τις αφίσες και τα φυλλάδια που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εντυπώσεις όλων κέρδισε η μακέτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Στρασβούργου, που κατασκεύασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και της κ. Μαρίας Μπανιά για τη δράση EPAS (European Parliament School Ambassadors).
Στον χώρο της εκδήλωσης βρίσκονταν και οι Δ/ντες του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου κ. Χρ. Γουρδούπης και Εμμ. Τσακουμάγκος, οι οποίοι συνεχάρησαν τα παιδιά για την παρουσία τους και τις δράσεις τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τους μαθητές μας και τους έδωσε συγχαρητήρια για τις δημιουργίες τους.
«Απευθυνόμαστε στους ενεργούς πολίτες της Περιφέρειάς μας. Είμαστε έτοιμοι να τους ακούσουμε, να ενσωματώσουμε στις πολιτικές μας τις επιθυμίες τους και να τις μεταφέρουμε στα ευρωπαϊκά όργανα που συμμετέχουμε. Θέλουμε η νέα γενιά να γίνει κοινωνός των αρχών και αξιών της Ευρώπης», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας στον χαιρετισμό του.
Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφερέρειας Δυτικής Ελλάδας «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και του δικτύου των Teachers for Europe. Στο χώρο στήθηκε ένα υπαίθριο εργαστήριο για παιδιά, όπου οι μικροί δημιουργοί κλήθηκαν να εκφραστούν με ζωγραφική, χορευτικά και εικαστικά δρώμενα, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε έκθεση των κατασκευών των ίδιων των μαθητών.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου