Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Θεματική Εβδομαδα-3η Ημέρα: Έμφυλες Ταυτότητες-Ανθρώπινα Δικαιώματα-Εκφοβισμός

Την Τετάρτη 16-5-2018 οι μαθητές του Γυμνασίου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας ασχολήθηκαν με τον τρίτο άξονα «Έμφυλες Ταυτότητες».
Αρχικά, προβλήθηκε η ταινία ‘’Wonder’’ προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα διαφορετικότητας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ο μικρός Όγκι άγγιξε ιδιαίτερα μαθητές και καθηγητές. Προκάλεσε συγκίνηση και έδωσε την ευκαιρία για επαναστοχασμό και ανατροφοδότηση σχετικά με το τρόπο αντιμετώπισης του διαφορετικού.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας, που αποτελεί εγκεκριμένο φορέα ενημέρωσης από το Ι.Ε.Π.. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να προβληματιστούν αναφορικά με το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο, καθώς και για τις μορφές βίας που ασκούνται στο γυναικείο φύλο.
Τέλος, έγιναν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από τις εισηγήτριες – συμβούλους, κα. Φλωροπούλου (κοινωνική λειτουργός), κα. Πεφάνη( ψυχολόγος) και την κα. Σέγγα (νομικός), τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

1) Ομαδικό πνεύμα: Λειτουργούμε σαν ομάδα.
2) Ισότητα & σεβασμός: Σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων, ακόμα κι όταν διαφέρουν από τις
δικές μας.
3) Αφήνουμε τα άλλα άτομα να μιλήσουν: Ακούμε με προσοχή, χωρίς να διακόπτουμε το άτομο που μιλάει.
4) Δεν διστάζουμε να κάνουμε ερωτήσεις: Δεν υπάρχουν χαζές ή λάθος ερωτήσεις. Όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι, ρωτάμε.
5) Μιλάμε ελεύθερα, αλλά δεν αισθανόμαστε πίεση, ότι πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστούμε προσωπικές πληροφορίες: Κάθε άτομο είναι ελεύθερο να εκφράσει τις απόψεις του, αλλά κανείς/-μία δεν είναι υποχρεωμένος/-η να αποκαλύψει ιδιωτικές λεπτομέρειες ή να συζητήσει για πράγματα που τον/την φέρνουν σε δύσκολη θέση.
6) Δεν επιτρέπονται οι προσωπικές επιθέσεις: Κανείς/-μία δεν κατηγορεί τους άλλους για οτιδήποτε.
7) Απρεπή, υποτιμητικά ή ταπεινωτικά σχόλια δεν έχουν θέση εδώ.
8) Σεβόμαστε το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί.
9) Οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές: Όσα λέμε και μοιραζόμαστε είναι εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να συζητηθούν έξω από την αίθουσα ή να αποκαλυφθούν σε άλλα άτομα. Το «κουτσομπολιό» απαγορεύεται.
10) Περνάμε όλοι καλά!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου