Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο: Παράλληλη Διδασκαλία στην Αγγλική Γλώσσα

Η προώθηση της πολυγλωσσίας αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό τα Εκπαιδευτήρια ΠΑΝΟΥ καινοτομούν και εισάγουν κατά περίπτωση την διδασκαλία του αντικειμένου των φυσικών επιστημών και σε μια διαφορετική γλώσσα παράλληλα με την Ελληνική.
Έτσι πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Βιολογίας της Α΄ Γυμνασίου και στην Αγγλική γλώσσα, με την χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και με εφαρμογή νέων τεχνολογιών.
Μέσω της προσέγγισης αυτής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την επιστημονική ορολογία και να χρησιμοποιήσουν τα Αγγλικά ως φυσικοί ομιλητές, εφόσον αυτά αποτέλεσαν το μέσο και το εργαλείο για την απόκτηση της νέας γνώσης.
Τελικός σκοπός της παραπάνω μεθοδολογίας, δηλαδή της κατά περίπτωσης παράλληλης διδασκαλίας σε Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, είναι η προετοιμασία των νέων για την είσοδό τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία, την παγκόσμια αγορά και την διεθνή μαθητική και επιστημονική κοινότητα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου