Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Όμιλος Θεατρικού Παιχνιδιού (Α΄ Τετραμήνου)

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Νικολέτα Χριστοφή

theater-club

Στόχοι:

  • Γνωριμία με τον κόσμο και αρχές του θεάτρου
  • Καλλιέργεια εκφραστικών μέσων
  • Ενεργοποίηση φαντασίας, ενίσχυση της δράσης και της εμπιστοσύνης στην ομάδα
  • Δημιουργία

Δραστηριότητες:

  • Κινησιολογική έκφραση: Ασκήσεις που ελευθερώνουν το σώμα, ενεργοποιούν τις αισθήσεις, μας οδηγούν να γνωρίσουμε το χώρο, τον άλλο, την ομάδα. Το σώμα μαθαίνει να αντιδρά στα ερεθίσματα, να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται.  Παιχνίδια αυτοσυγκέντρωσης, επικοινωνίας, συντονισμού.
  • Αυτοσχεδιασμός & Θεατρικό Παιχνίδι: Δράση σε δοσμένες συνθήκες, με βάση την έμπνευση της στιγμής. Αυτοσχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα: ατομικό, ομαδικό, σε σχέση με το χώρο και το αντικείμενο. Καινούργιες και απεριόριστες εκδοχές στην ίδια ιστορία ή σε ένα θεατρικό έργο.
  • Δραματική έκφραση και δραματοποίηση: Μέσα από ερεθίσματα μπορούμε να δραματοποιήσουμε κείμενα (π.χ. ποιήματα, δημοτικά τραγούδια), οπτικά ερεθίσματα (π.χ. φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής), μια προφορική αφήγηση, μια ιστορία, ένα όνειρο κ.α.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου