Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Roy Lichtenstein (born 1923 - died 1997)

Ο Roy Lichtenstein είναι ένας Αμερικανός ζωγράφος του κινήματος της Pop Art, που αντλεί τα θέματα του από την διαφήμιση και τα κόμικς. Επηρεασμένος από την τεχνοτροπία του τυπογραφείου για την εκτύπωση των εφημερίδων, χρησιμοποιεί την κουκίδα Ben-Day για να δώσει στα έργα του το ύφος της εκτύπωσης. Οι κουκίδες Ben- Day είναι πολλές μικρές κουκίδες καθαρού χρώματος που η μια δίπλα στην άλλη κάνουν το μάτι να βλέπει ένα ενιαίο χρώμα, γι αυτό χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση. Ο Lichtenstein μεγεθύνει σκηνές από κοινότοπα καθημερινά θέματα, από διαφημίσεις και από παλιά κόμικς και φτιάχνοντας με το χέρι τις κουκίδες και τις γραμμές σε ακρυλικό χρώμα ή λάδι τα μεταφέρει με απόλυτη πιστότητα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου