Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Λύκειο: Σημαντική διάκριση στον 26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής 2016

Σημαντική διάκριση επέτυχε τη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, ΤΣΑΚΩΝΑ ΜΑΡΙΑ, η οποία κατέλαβε την 1η θέση και την 9η Πανελλήνια θέση στον 26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου 2016 που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι 30 πρώτοι μαθητές από όλη την Ελλάδα βραβεύθηκαν, ενώ έλαβαν έπαινο αυτοί που κατέλαβαν τις θέσεις από 31 έως 79.

Παράλληλα, η μαθήτριά μας, λόγω της διάκρισης της στον διαγωνισμό, πήρε υποτροφία για το Θερινό σχολείο Φυσικής το οποίο διεξήχθη στην Κεφαλονιά από τις 26 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου. Εκεί, είχε την ευκαιρία να εισαχθεί στον κόσμο της επιστήμης της Σύγχρονης Φυσικής και της Αστροφυσικής από Καθηγητές Πανεπιστημίου και διακεκριμένους ερευνητές. Σκοπός του θερινού σχολείου ήταν η πολύπλευρη προσέγγιση σύγχρονων προβλημάτων Φυσικής, ώστε οι μαθητές να καλλιεργήσουν τις νοητικές τους δυνατότητες και να αποκτήσουν μια πολύπλευρη αντίληψη της επιστήμης. Επιπροσθέτως, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα μέσω πειραμάτων εμπνευσμένων από την καθημερινή ζωή να κατανοήσουν την απλότητα και τη λογική που διέπει τους νόμους της Φυσικής αλλά και το Σύμπαν. 

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη Μαρία και τις καλύτερες ευχές μας για περισσότερες διακρίσεις.

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου