Λύκειο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Μια ακόμη επιτυχία για τα εκπαιδευτήρια Πάνου, αποτελεί η πρόκριση της μαθήτριας Μαρίας Τσάκωνα στον διαγωνισμό EUROSCOLA, η οποία θα ταξιδέψει τον Νοέμβριο στο Στρασβούργο προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η επιτυχία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η μοναδική μαθήτρια που προκρίθηκε στον διαγωνισμό από τα Λύκεια της Ναυπάκτου, αλλά και από τα Ιδιωτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής μας. Η μαθήτριά μας διακρίθηκε στον διαγωνισμό παραγωγής γραπτού δοκιμίου τον οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στον οποίο συμμετείχαν 41 Λύκεια από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας, προκειμένου να προκριθούν 24 μαθητές, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιθυμώντας να δώσει στους νέους των χωρών – μελών της την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA στις 25 Νοεμβρίου 2016, στην οποία θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.