Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου τιμά τον Τιμ Μπέρνερς Λι στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου δημιούργησε τις δικές τους ιστοσελίδες και μετείχε ενεργά στην ετήσια Ευρωπαϊκή γιορτή του κώδικα.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Α΄ Λυκείου, που αφορά τις υπηρεσίες του διαδικτύου και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα, γνωρίσαμε τον δημιουργό του Παγκόσμιου Ιστού και μεγάλο ερευνητή του CERN και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (MIT), Τιμ Μπέρνερς Λι (Wikipedia: Τιμ Μπέρνερς Λι). Με τους μαθητές συζητήσαμε τις αλλαγές που επέφερε η δημιουργία των ιστοσελίδων στον χώρο της έρευνας και του διαμοιρασμού της πληροφορίας και αναδείξαμε την σημαντικότητα αυτού του τόσο επαναστατικού εργαλείου που άλλαξε την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων.

Έπειτα, με την βοήθεια της πλατφόρμας μαθημάτων Academy of Code (http://www.academy-of-code.com/el/) οι μαθήτριες και οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον κώδικα μιας HTML σελίδας, κατανόησαν τη βασική της δομή, πληκτρολόγησαν τις πρώτες γραμμές κώδικα και δημιούργησαν τις δικές τους ιστοσελίδες.

241016_01

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου