Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο - Λύκειο: Εκδρομή στην Ισπανία - γνωριμία των μαθητών με την πόλη Σαλαμάνκα

Δεύτερη μέρα στην Ισπανία για τους μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου». Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, μαζί με τους Ισπανούς συμμαθητές τους, στην κεντρική πλατεία της Σαλαμάνκα, την Plaza Mayor. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της πόλης, ένα μπαρόκ στολίδι του 18ου αι.. Εκεί οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο ιστορικό κέντρο της πόλης, συλλέγοντας πληροφορίες για τα σημαντικότερα μνημεία της. 

Το ιστορικό κέντρο αποτελείται από εντυπωσιακά σπίτια, κομψά παλάτια, μεγάλες πλατείες και εκκλησίες, στο χρώμα της ώχρας, χτισμένα στις όχθες του ποταμού Τορμές.

Αργότερα οι μαθητές επισκέφθηκαν τους δυο Καθεδρικούς Ναούς της πόλης, τον παλιό του 12ου αιώνα και τον νέο, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα, ακολουθώντας τα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παλιά πόλη της Σαλαμάνκα, ανήκει στη λίστα των πόλεων με τα Μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

021116_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου