Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γυμνάσιο - Λύκειο: Εκδρομή στην Ισπανία - επίσκεψη των μαθητών στη μεσαιωνική πόλη Άβιλα

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» βρέθηκαν στην πόλη Άβιλα. Η Άβιλα, γενέτειρα της Αγίας Τερέζας, διαθέτει τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά τείχη της Ευρώπης και αμέτρητες μονές και εκκλησίες. Τα τείχη που την περιβάλλουν αποτελούν ένα περιφερειακό έργο μήκους 2.4 χλμ. με 88 στρογγυλούς πύργους και εννιά πύλες. Ολόκληρο το συγκρότημα διασώζεται μέχρι τις ημέρες μας. Είναι η υψηλότερη επαρχιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας και ανήκει στην περιφέρεια της Καστίλης – Λεόν.

Τα παιδιά εξερεύνησαν την πόλη, ανέβηκαν στα τείχη της και επισκέφθηκαν τις εκκλησίες της.

Το απόγευμα επέστρεψαν στις οικογένειες που τα φιλοξενούν για να γιορτάσουν μαζί τους την Dia de los Muertos, τη γιορτή των νεκρών, μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Καθολικής εκκλησίας.

 

031116_00

 

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου