Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Λύκειο: Στο Συνέδριο “Athens Model United Nations” τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου»

Το Athens Model United Nations είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που διοργανώνεται κάθε χρὀνο σε πολλές χώρες και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου από ολόκληρο τον κόσμο. Στο συνέδριο αυτό οι μαθητές κάθε σχολείου συμμετέχουν ως εκπρόσωποι κάποιας χώρας, διαφορετικής από τη δική τους. Οι μαθητές των «Εκπ/ρίων Πάνου» εκπροσώπησαν τη Ρουμανία και την Αυστρία.

Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του θεσμού στην Ελλάδα και το φετινό AMUN διοργανώθηκε στην Αθήνα από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Την υλοποίηση του προγράμματος για τα «Εκπ/ρια Πάνου» ανέλαβαν οι Φιλόλογοι του Λυκείου Θεόδωρος Τομαράς και Ευαγγελία Αλεξοπούλου και συμμετείχαν οι μαθητές: Ζαμίλε Καμπά, Έλενα Χοχτούλα, Εβελίνα Πετραλιά, Μαρία Τσάκωνα, Ντέμη Μπίστικα, Στυλιανός Μηλιώτης, Δημήτρης Θεοδώρου και Κάτια Κρέτση.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ενδιαφέροντα θέματα όπως η προσφυγική κρίση, η στρατολόγηση και η χρήση παιδιών στρατιωτών, η ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας και άλλα, να συμμετάσχουν και να εργαστούν σε ομάδες, να εκφράσουν τις απόψεις τους, αλλά και να προτείνουν λύσεις.

Απόλυτα ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή μας επιστρέψαμε έχοντας αποκομίσει εμπειρία και γνώση, αλλά και την πεποίθηση ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος, αν όλοι συνεργαστούμε αρμονικά.

200317_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου