Λύκειο: «Δραστήρια»… παιδιά κατά του bulling

Το Σάββατο 06/05/2017, στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ Activechildren - Δραστήρια παιδιά - Πάτρα 2017-,η ένωση Γυναικών Πάτρας πραγματοποίησε στο χώρο της Αγοράς Αργύρη εκδήλωση- αφιέρωμα για το σχολικό εκφοβισμό - bullying.

Τα Εκπαιδευτήρια «Πάνου» εκπροσώπησε στην ημερίδα η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Μαρία Τσάκωνα που προκάλεσε με το λόγο της το έντονο ενδιαφέρον του πάνελ και του κοινού. Μίλησε για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού, δέχτηκε ερωτήσεις από τους ομιλητές και έδωσε απαντήσεις .Ήταν μία, κατά κοινή ομολογία, αξιόλογη παρέμβαση.

Κύριος ομιλητής ήταν ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης που μιλώντας για το bullying εστίασε στις γνωστές υποθέσεις των Άλεξ Μεχισβίλι και Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σχετίζονταν με τη μαθητική βία και που ο ίδιος προσωπικά χειρίστηκε στο παρελθόν.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν σημαντικοί επιστήμονες ψυχολόγοι , εγκληματολόγοι και αστυνομικοί.

Χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, απεύθυνε και η δραστήρια πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας κ. Άννα-Μαρία Ρογδάκη.

Τη συνάντηση συντόνισε, με ιδιαίτερη επιτυχία, η δημοσιογράφος και πρώην Βουλευτής κ. Νατάσα Ράγιου.

Ως εκπαιδευτικός οργανισμός ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Γυναικών Πάτρας για την αποκλειστική τιμή που μας έκανε να μας προσκαλέσει να μιλήσουμε για αυτό το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της σχολικής κοινότητας.

Συγχαίρουμε, τέλος, και τη μαθήτριά μας Μαρία Τσάκωνα για την εμπεριστατωμένη εισήγησή της πάνω στο ακανθώδες ζήτημα του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

080517_00