Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Λύκειο: «Δραστήρια»… παιδιά κατά του bulling

Το Σάββατο 06/05/2017, στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ Activechildren - Δραστήρια παιδιά - Πάτρα 2017-,η ένωση Γυναικών Πάτρας πραγματοποίησε στο χώρο της Αγοράς Αργύρη εκδήλωση- αφιέρωμα για το σχολικό εκφοβισμό - bullying.

Τα Εκπαιδευτήρια «Πάνου» εκπροσώπησε στην ημερίδα η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Μαρία Τσάκωνα που προκάλεσε με το λόγο της το έντονο ενδιαφέρον του πάνελ και του κοινού. Μίλησε για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού, δέχτηκε ερωτήσεις από τους ομιλητές και έδωσε απαντήσεις .Ήταν μία, κατά κοινή ομολογία, αξιόλογη παρέμβαση.

Κύριος ομιλητής ήταν ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης που μιλώντας για το bullying εστίασε στις γνωστές υποθέσεις των Άλεξ Μεχισβίλι και Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σχετίζονταν με τη μαθητική βία και που ο ίδιος προσωπικά χειρίστηκε στο παρελθόν.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν σημαντικοί επιστήμονες ψυχολόγοι , εγκληματολόγοι και αστυνομικοί.

Χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, απεύθυνε και η δραστήρια πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας κ. Άννα-Μαρία Ρογδάκη.

Τη συνάντηση συντόνισε, με ιδιαίτερη επιτυχία, η δημοσιογράφος και πρώην Βουλευτής κ. Νατάσα Ράγιου.

Ως εκπαιδευτικός οργανισμός ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Γυναικών Πάτρας για την αποκλειστική τιμή που μας έκανε να μας προσκαλέσει να μιλήσουμε για αυτό το σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της σχολικής κοινότητας.

Συγχαίρουμε, τέλος, και τη μαθήτριά μας Μαρία Τσάκωνα για την εμπεριστατωμένη εισήγησή της πάνω στο ακανθώδες ζήτημα του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

080517_00

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου