Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Εκπαιδευτήρια Πάνου: Απολογιστική Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης Φιλολογίας Πατρών – Τρίτη 4 Ιουλίου

Η Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Φιλολογίας, οι Επόπτριες/ες-Μέλη ΔΕΠ και οι ασκούμενες/οι φοιτήτριες/τές διοργάνωσαν με επιτυχία Ημερίδα Απολογισμού της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Φιλολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου, στην αίθουσα Όλγα Βαρτζιώτη του Τμήματος, από τις 09:30 – 14:00.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητές αποτίμηση του έργου του φορέα στον οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν, το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2017.

Συγκεκριμένα, οι φοιτήτριες Μεσσήνη Νικολία, Ηλιοπούλου Μαρία, Λαγού Άρτεμις και Παπακωστοπούλου Γεωργία συνεργάστηκαν με τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου», οι τρεις πρώτες υπό την εποπτεία του Φιλολόγου κ. Θεόδ, Τομαρά και η τελευταία υπό την εποπτεία της κ. Ανδρ. Μπαλαμπάνη. Οι συγκεκριμένες φοιτήτριες παρουσίασαν τη δομή και τη λειτουργία του σχολείου, τις πρωτοποριακές διδακτικές μεθόδους του, όπως τη χρήση διαδραστικών εφαρμογών, της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, των βιβλιοτετραδίων κ.λπ. Επίσης αναφέρθηκαν στις υλικοτεχνικές υποδομές του σχολείου (αίθουσα H/Y, διαδραστικοί πίνακες σε κάθε τάξη κ.ά.) που συντελούν σε ένα πιο παραγωγικό, εποικοδομητικό και ευχάριστο μάθημα για τους μαθητές.

Στη συνέχεια, εξήγησαν τη δειγματική διδασκαλία που τους ανατέθηκε και το κλίμα μέσα στο οποίο αυτή πραγματώθηκε. Υπήρχε καθοδήγηση από τους επόπτες καθηγητές, πολύ καλή συνεργασία και δεκτικότητα σε νέες ιδέες και προτάσεις. Οι εμπειρίες, οι γνώσεις και οι δεξιότητες όπως η ανάληψη πρωτοβουλιών, η κριτική σκέψη, η καλλιέργεια του αισθήματος της υπευθυνότητας και τις ομαδικότητας, ήταν μερικά μόνο από αυτά που αποκόμισαν οι φοιτήτριες στη συνεργασία τους με τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου».

Το φιλολογικό τμήμα του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, το οποίο παραβρέθηκε στην ημερίδα ευχαρίστησε το Τμήμα Φιλολογίας του Παν/μίου Πατρών για την εύρυθμη συνεργασία του με το σχολείο, τόνισε τη διάθεση των Εκπαιδευτηρίων για συνεργασία με το Παν/μιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο που επιτελέστηκε κατά το διάστημα συνεργασίας με τις ασκούμενες φοιτήτριες.

140717_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου