Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΤΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΟΥ» ΣΕ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA2

Πριν από λίγο καιρό ο εθνικός φορέας για τη διαχείριση των προγραμμάτων Erasmus στη Γαλλία, ενέκρινε το σχέδιο στο οποίο το σχολείο μας μετέχει ως εταίρος. Την περασμένη Παρασκευή, το Ελληνικό ‘Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), , ενέκρινε με τη σειρά του τη συμμετοχή των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» στην παραπάνω σύμπραξη. Έτσι, για τα δύο επόμενα χρόνια (2017-2019), τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Το πρόγραμμα εντάσσεται στη βασική δράση 2 / ΚΑ2 που έχει να κάνει με τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Συντονιστής θα είναι το Γαλλικό σχολείο «Ecole Frederic Mistral». Στο πρόγραμμα, εκτός από το Γαλλικό και το Ελληνικό σχολείο, συμμετέχουν ακόμα σχολεία από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, και την Εσθονία.

Τίτλος του προγράμματος: «Tous différents et alors ? Pratiques pédagogiques pour une école de la réussite pour tous!» (Όλοι διαφορετικοί και λοιπόν; Παιδαγωγικές πρακτικές για ένα σχολείο επιτυχημένο για όλους!). Θέμα της σύμπραξης αποτελεί η διαφορετικότητα που αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό κάθε σχολικής κοινότητας, ενώ σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη παιδαγωγικών πρακτικών που θα επιδιώξουν να αναδείξουν τη διαφορετικότητα ως ένα στοιχείο δυναμικό και ταυτόχρονα δημιουργικό στη διαμόρφωση της σχολικής ζωής.

Καλή επιτυχία λοιπόν στα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και για την επιτυχή έκβασή του!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου