Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Συνεργασία του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» με τα Εκπαιδευτήρια Πάνου – Έργο GAIA

Μια σημαντική συνεργασία ανάμεσα στο Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και στο τμήμα πληροφορικής των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» είναι γεγονός.

Ο τομέας των νέων τεχνολογιών του σχολείου μας προσφέροντας την τεχνογνωσία του συμμετέχει ενεργά:

  • στην ομάδα ανάπτυξης και σχεδιασμού εκπαιδευτικού υλικού και εκπαιδευτικών σεναρίων του έργου GAIA,
  • στην πιλοτική εφαρμογή και στην αξιολόγηση των υπό ανάπτυξη εργαστηρίων
  • καθώς και στη διάδοση των αποτελεσμάτων, που θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής, στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το έργο Green Awareness in Action (GAIA) απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα, στο προσωπικό των σχολείων, καθώς επίσης σε μαθητές και γονείς διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης, από το Δημοτικό ως το Γυμνάσιο, το Λύκειο, αλλά και το Πανεπιστήμιο.

Έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός καινοτόμου ψηφιακού οικοσυστήματος, που βασίζεται στις ΤΠΕ και περιλαμβάνει διαδικτυακές κινητές εφαρμογές, καθώς και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές αισθητήρων· είναι ειδικά σχεδιασμένο για σχολικά περιβάλλοντα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τους χρήστες (προσωπικό σχολείων, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μέσω των παιδιών) όσο και κτίρια (σχολεία, πανεπιστήμια, σπίτια), τα οποία θα προωθούν και θα υποστηρίζουν την αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών, ώστε να επιτύχουν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο GAIA μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://gaia-project.eu/index.php/el/about-gaia-2/

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου