Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Λύκειο: Το έργο GAIA και η ερευνητική ομάδα του ΙΤΥΕ "ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ" στα "Εκπαδευτήρια Πανού"

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου μέλος της ερευνητικής ομάδας του έργου GAIA επισκέφθηκε τα τμήματα της Α΄ και της Β΄ Λυκείου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου». Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του έργου Green Awareness In Action («Πράσινη» Ευαισθητοποίηση εν Δράσει) και η πραγματοποίηση εργαστηρίου επίδειξης στο εργαστήριο Πληροφορικής.

Η ερευνήτρια και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Pocero Fraile Lidia του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» σε συνεργασία με τον τομέα Πληροφορικής του σχολείου παρουσίασε:

  • το υλικό (hardware) που χρησιμοποιείται στις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων (αισθητήρες μέτρησης περιβαλλοντικών τιμών και κατανάλωσης ενέργειας),
  • την αρχιτεκτονική των υποδομών,
  • και τις ψηφιακές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν από το έργο

και στοχεύουν:

  • στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα σχολικά κτήρια,
  • στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας συμβατής με τις ανάγκες της εποχής, για την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος,
  • στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων στο να υιοθετούν συνήθειες ενεργειακά - αποδοτικές, επηρεάζεται έμμεσα και το οικογενειακό τους περιβάλλον,
  • στην αλλαγή της στάσης που αντιμετωπίζει τις δαπάνες για την ενέργεια στα σχολεία ως πάγιες και ανελαστικές.

Πατήστε εδώ και διαβάστε περισσότερα για το έργο GAIA.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές με τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού (φύλλα εργασίας), κατασκεύασαν κύκλωμα με το οποίο οπτικοποίησαν τις μετρήσεις αισθητήρων που είναι εγκατεστημένοι στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας, συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου