Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Λύκειο: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία”

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» που διοργανώνει στην Ελλάδα το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Robert F. Kennedy Human Rights. 

Το Ελληνικό Πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ η Τιμητική Επιτροπή του Ελληνικού Προγράμματος αποτελείται από επιφανείς Ακαδημαϊκούς και Καθηγητές (αλφαβητικά): Πρύτανη Ελένη Αρβελέρ - Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Καθ. Αθανάσιο - Μελέτιο Δημόπουλο - Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κική Δημουλά – Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Καθ. Χρήστο Ζερεφό - Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Καθ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη - Πρώην Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθ. Δημήτριο Παντερμαλή - Πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Το πρόγραμμα αποτελεί παγκόσμια αποκλειστικότητα του «Robert F. Kennedy Human Rights» και έχει διδαχτεί σε εκατομμύρια μαθητές όλων των βαθμίδων στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, δείχνοντάς τους ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον παγκόσμιο αγώνα για δικαιοσύνη.

Το βιβλίο της Κerry Kennedy, πάνω στο οποίο βασίζεται το πρόγραμμα, εκδόθηκε το 2000, και από τότε έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Περιλαμβάνει πάνω από 50 συνεντεύξεις υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και βραβευμένων με το Βραβείο Νόμπελ, και αποτελεί έναν ύμνο στο αδάμαστο ανθρώπινο πνεύμα. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Νέλσον Μαντέλα για το βιβλίο: «Οι ζωές των απλών γυναικών και ανδρών, σ’ αυτό το βιβλίο, ζωές ηρώων, εμπνέουν όλους όσοι πιστεύουν στην ελευθερία και τη δικαιοσύνη». 

Οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου «Robert F. Kennedy Human Rights» βασισμένοι στο βιβλίο της Kerry Kennedy δημιούργησαν στη συνέχεια ένα εκπαιδευτικό βιβλίο για τη διδασκαλία του Προγράμματος “Λέμε την αλήθεια στην εξουσία” στα σχολεία. 

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των μαθητών, ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καθώς οι μαθητές αρχίζουν να αυτοπροσδιορίζονται ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στο έργο της δημιουργίας ενός πιο δίκαιου και ειρηνικού κόσμου. 

Αυτό που κάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» να ξεχωρίζει είναι η δύναμή του να εμπνεύσει δράση. Επιτρέποντας στους μαθητές να δουν τους εαυτούς τους ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενεργοποιεί μέσα τους και τη δύναμη να τα υπερασπίζονται στην καθημερινότητά τους.

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου