Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» στους δέκα καλύτερους του “CanSat in Greece”

Η Α΄ Λυκείου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» δημιούργησε ερευνητική ομάδα με όνομα «H2O» (Hardware to Observe) προκειμένου να συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «CanSat in Greece» και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η πρότασή της είναι επίσημα μέσα στις 10 καλύτερες της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός «CanSat in Greece» (www.cansat.gr) είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής, που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και έχει ως στόχο την εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο.

Το σχολείο μας κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία ο δορυφόρος μας θα:

  1. Προσγειώνεται στο γεωγραφικό σημείο που θέλουμε, σε ειδική βάση προσγείωσης, με τη χρήση ειδικού συστήματος πλοήγησης που θα χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερύθρων.
  2. Πραγματοποιεί μετρήσεις κατά την πτώση του για την ύπαρξη Αζωτούχων και Θειούχων αερίων όπως NO, NO2, SO2 με ειδικούς αισθητήρες, που θα είναι συνδεδεμένοι σε μια πλακέτα Arduino. Τα δεδομένα που θα συλλέγονται θα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο σε έναν σταθμό βάσης και θα προβάλλονται σε μορφή γραφήματος μέσω ειδικού συστήματος.

Ο σκοπός του δικού μας CanSat είναι η έγκαιρη ενημέρωση φορέων της τοπικής κοινότητας και του κοινού που ζει σε μια συγκεκριμένη περιοχή σχετικά με τη ποιότητα του βρόχινου νερού, τις επιπτώσεις στην υγεία και πιθανό κίνδυνο εκδήλωσης όξινης βροχή.

Την ομάδα μας συνθέτουν οι μαθήτριες:

  • ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
  • ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΑΡΙΑ
  • ΦΟΥΝΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Και ο μαθητής

  • ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

061117_00

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου