Τα εκπαιδευτήρια Πάνου σχολείο - πρέσβης του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Σε μία ιδιαίτερη τελετή  που έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2017,  στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου παρέλαβαν τον τίτλο του «σχολείου - πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. Η βράβευση έγινε  στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (European Parliament School Ambassadors Program), που υλοποιείται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης και αφορά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» είναι το μοναδικό σχολείο από την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας που έλαβε τον παραπάνω τίτλο. Κύριος στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής – κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης από τους μαθητές - μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, μέσω της εκπαίδευσης, όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών και τις δυνατότητες για ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.