Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ανώτατη Ευρωπαϊκή διάκριση για το Λύκειο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου»!

Το Λύκειο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου», που φέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του «Σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», απέσπασε πρωτιά σε σύνολο 50 Λυκείων Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από όλη την Ελλάδα, μετά από αξιολόγηση των δράσεων που υλοποίησε κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Οι μαθητές του Λυκείου, που εργάστηκαν με την καθοδήγηση των Καθηγητών Πρέσβεων Θεοδώρου Τομαρά, Λίντας Αλεξοπούλου και Νάντιας Μαραζιώτη υλοποίησαν μία σειρά από δράσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται για την πρωτοτυπία και την εμβέλειά τους.
Ως επιβράβευση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσκαλεί 20 μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 26 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να πάρουν μέρος σε ημερίδα EUROSCOLA που διοργανώνεται ειδικά για τους μαθητές και καθηγητές από όλη την Ευρώπη που αρίστευσαν στις χώρες τους στο πλαίσιο του προγράμματος EPAS κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018.
Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείων σε όλη την Ευρώπη και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου