Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Φρούτα και υγιεινή διατροφή

Το πρώτο σχέδιο εργασίας με το οποίο ασχοληθήκαμε στην τάξη μας, μετά από επιλογή των παιδιών, τη φετινή σχολική χρονιά ήταν "τα φρούτα και η υγιεινή διατροφή". Αρχικά,δημιουργήσαμε ιστόγραμμα αναφορικά με το τί θα θέλαμε να μάθουμε για τα φρούτα και δημιουργήσαμε τη γωνιά των φρούτων και της υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά εμπλούτισαν τη γωνιά με βιβλία, ποικίλο πληροφοριακό υλικό, φρούτα και λαχανικά, αινίγματα σχετικά με τις τροφές και μικρά κείμενα. Στον τομέα της γλώσσας, οι μικροί μας μαθητές συμπλήρωσαν σταυρόλεξα με λέξεις φρούτων και λαχανικών, δημιούργησαν συμβουλές για την υγιεινή διατροφή, έγραψαν συνταγή για φρουτοσαλάτα, δημιούργησαν ταμπέλες με τα ονόματα των φρούτων για το μαγαζάκι μας, απομνημόνευσαν γλωσσοδέτες και δημιούργησαν σύνθετες λέξεις. Επιπλέον, έπαιξαν το αλφαβητάρι της υγιεινής διατροφής, έκαναν αντικατάσταση πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων σε σχετικές λέξεις σύνταξαν την ακροστιχίδα της διατροφής, έμαθαν για την θρεπτική αξία των τροφών, έμαθαν να αναγνωρίζουν και να ταξινομούν τις τροφές σε ομάδες ανάλογα με τη θρεπτική τους αξία, και δημιούργησαν ένα βιβλίο με αινίγματα. Στον τομέα των μαθηματικών έφτιαξαν πίνακα διπλής όψης με τις προτιμήσεις τους για τα φρούτα, έκαναν σειροθετήσεις και ομαδοποιήσεις με φρούτα και λαχανικά και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με αφαιρέσεις και προσθέσεις. Στον τομέα της μουσικής και της θεατρικής αγωγής έμαθαν πολλά σχετικά τραγουδάκια, έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια και δραματοποίησαν το παραμύθι της υγιεινής διατροφής. Τέλος στον τομέα των εικαστικών ζωγράφισαν πολλά φρούτα, δημιούργησαν κολάζ με φρούτα και το πιάτο της υγιεινής διατροφής, έφτιαξαν μάσκες με φρούτα και κατασκεύασαν ένα μεγάλο διάστασης επιτραπέζιο παιχνίδι με την υγιεινή διατροφή.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου