Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Καλωσόρισες Φθινόπωρο

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης «Το Φθινόπωρο» διαμορφώσαμε στο χώρο του νηπιαγωγείου μας τη σχετική γωνία. Στην γωνία αυτή, μαζί με τους μικρούς μας μαθητές, συγκεντρώσαμε ποικίλα υλικά, όπως φθινοπωρινές εικόνες, ποιήματα και παροιμίες, φθινοπωρινά φρούτα και φύλλα, φθινοπωρινούς καρπούς καθώς και σχετικά βιβλία.
Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε στην τάξη μια σειρά δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα στη γνωστική περιοχή της γλώσσας παίξαμε με το αλφαβητάρι του φθινοπώρου, φτιάξαμε με πλαστελίνη το γράμμα Φ του φθινοπώρου, το ο της ομπρέλας και το β της βροχής, κατασκευάσαμε κολάζ με γράμματα, γράψαμε παροιμίες, κάναμε αντικατάσταση κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων σε σχετικές λέξεις του φθινοπώρου, δημιουργήσαμε λεξούλες, κατασκευάσαμε κολάζ με ποιήματα και φτιάξαμε το βιβλίο "φθινόπωρο είναι…" Στον τομέα των μαθηματικών ομαδοποιήσαμε, ταξινομήσαμε φθινοπωρινά φρούτα και φύλλα με βάση το χρώμα και το μέγεθος του και κάναμε απλές μαθηματικές πράξεις με τα σκιουράκια που ψάχνουν την τροφή τους στο δάσος. Παράλληλα με αυτό, μιλήσαμε για τις γιορτές του φθινοπώρου, τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το Πολυτεχνείο καθώς και τις αγροτικές δραστηριότητες σπορά, τρύγος και λιομάζωμα. Εκτός από αυτό φτιάξαμε το σκιάχτρο του αγρού, φθινοπωρινά δέντρα, μανιτάρια και σκαντζοχοιράκια και μάθαμε φθινοπωρινά τραγούδια όπως το «Μήλο μου κόκκινο» κ.α.

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου