Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Επίσκεψη σε φούρνο της γειτονιάς

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε σήμερα τους μικρούς μας μαθητές! Με μεγάλη μας χαρά επισκεφτήκαμε τον φούρνο-εργαστήριο του κ. Παντελή Χασσαπογιάννη. Ο φούρναρης μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και μας ξενάγησαν στον χώρο εργασίας του. Μας έδειξε το ζυμωτήριο, που χρησιμοποιείται αλεύρι μαζί με νερό, και προζύμι και μας είπε ότι το καλύτερο ψωμί γίνεται με σιτάλευρο. Επιπλέον, μας εξήγησε όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, πώς το  αλεύρι ανακατεύεται και ζυμώνεται με νερό, το αλάτι και τη μαγιά με το χέρι ή με ζυμωτικά μηχανήματα, πώς το ζύμωμα τερματίζεται όταν το ζυμάρι αποκτήσει κανονική πυκνότητα και αφήνεται επί μιάμιση ώρα πριν ψηθεί για να υποστεί ζύμωση και να φουσκώσει, και πως κόβεται έπειτα σε κομμάτια και πλάθεται σε ψωμιά. Τα ψωμιά ψήνονται σε φούρνους σε θερμοκρασία 200 βαθμούς έως 250 βαθμούς και το ψήσιμο διαρκεί συνήθως μια ώρα. Ο φούρναρης ακόμα μας έδειξε τη ζυγαριά όπου ζυγίζει το ζυμάρι, το εργαλείο που κόβει το ζυμάρι για να γίνουν μικρά καρβελάκια, και τα τελάρα που μεταφέρει τα καρβελάκια για να τα ψήσει. Μας έδειξε, επίσης, τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, τον τρόπο που ζεσταίνεται ο φούρνος, και πώς φουρνίζει και ξεφουρνίζει το ψωμί. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλα όσα είδαν και τους είπε ο φούρναρης. Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν βιωματικά την προέλευση του ψωμιού, να αναγνωρίσουν τα διάφορα είδη αλευριού, να μάθουν λεπτομέρειες για το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού, καθώς και τη δυνατότητα να ζυμώσουν και να πλάσουν τα δικά τους ψωμάκια! Φύγαμε έχοντας λύσει  όλες μας τις απορίες μας για την παραγωγή του ψωμιού. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χασσαπογιάννη για την φιλοξενία του και τα πεντανόστιμα κεράσματα του!!!


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου