Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Ατυχήματα-Πρώτες βοήθειες

Αυτές τις μέρες στο νηπιαγωγείο μας ασχοληθήκαμε με το σχέδιο εργασίας "Ατυχήματα και πρώτες βοήθειες". Σκοπός και στόχοι του προγράμματος ήταν οι μικροί μας μαθητές να συνειδητοποιήσουν, ότι τα ατυχήματα, μικρά ή μεγάλα, είναι μέρος της καθημερινότητας μας, να μάθουν να τα αντιμετωπίζουν και να τα προλαμβάνουν, να γνωρίσουν ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης ατυχήματος, βάσει πρωτοκόλλων, σε περίπτωση πνιγμού, ρινορραγίας, ηλεκτροπληξίας, ανακοπής, εξωτερικού δερματικού τραυματισμού κ.α, να μάθουν να διαχειρίζονται τα αρνητικά συναισθήματα που τους προκαλούνται όταν παθαίνουν τα ίδια κάποιο ατύχημα ή οι άλλοι, να εξοικειωθούν με την ιατρική ορολογία και να ενστερνιστούν τις ηθικές αξίες του εθελοντισμού, της αλληλοβοήθειας και της προσφοράς. Ευχαριστούμε πολύ τον μπαμπά–διασώστη Γιώργο Σταθάτο, εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, που επισκέφτηκε την τάξη μας ύστερα από πρόσκληση των παιδιών και μας έδειξε τεχνικές γύρω από το θέμα των πρώτων βοηθειών και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας με βιωματικό τρόπο!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου