Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Μικροί Πυροσβέστες!!!

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας με το σχέδιο εργασίας "αέρας -φωτιά". Αρχικά δημιουργήσαμε τη γωνιά της φωτιάς και του αέρα. Τα παιδιά συνέλεξαν ποικίλο υλικό σχετικά με το θέμα καθώς και πολλά βιβλία. Ταξινομήσαμε και ομαδοποιήσαμε το υλικό και διαβάσαμε κάθε έντυπο που είχαν φέρει τα παιδιά. Παίξαμε πολλά γλωσσικά παιχνίδια με καρτέλες με λέξεις από τον πίνακα αναφοράς, δημιουργήσαμε το αλφαβητάρι της φωτιάς και του αέρα, παίξαμε παιχνίδια με αντικατάσταση κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων και προσπαθήσαμε να διαβάσουμε λέξεις από τις καρτέλες και να τις εντοπίσουμε σε κείμενα. Επιπλέον, διαβάσαμε το μύθο του Προμηθέα που έδωσε τη Φωτιά στους ανθρώπους και συζητήσαμε για την ανακάλυψη της φωτιάς από τους ανθρώπους και τη χρησιμότητά της. Στον τομέα των μαθηματικών, παίξαμε πολλά παιχνίδια με προσθέσεις και αφαιρέσεις, σειροθετήσεις και ταξινομήσεις με αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες. Στη θεατρική αγωγή δραματοποιήσαμε το μύθο του Προμηθέα και μιμηθήκαμε τη φωτιά με κόκκινες κορδέλες. Παράλληλα με αυτό, φτιάξαμε κολάζ το τσεκούρι του πυροσβέστη και κατασκευάσαμε πυροσβεστήρες, φωτιές καθώς και ένα βιβλιαράκι με κανόνες πυρασφάλειας. Τέλος μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας  μαθητές. Μας επισκέφτηκε στο χώρο του σχολείου μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης μας, για να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές, πώς αντιδρούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα παιδιά υποδέχτηκαν τους πυροσβέστες και τους ρώτησαν για τα καθήκοντα τους και τις δυσκολίες της δουλειάς τους. Οι  πυροσβέστες παρουσίασαν στα παιδιά το πυροσβεστικό όχημα, τους χώρους αποθήκευσης του νερού, τις κλίμακες, τη σειρήνα και το φανό. Επιπλέον, έδειξαν τη στολή τους, το κράνος, τις μπότες, τα γάντια, τη ζώνη με τους γάντζους, το τσεκούρι τους  και ξετύλιξαν το σωλήνα και έθεσαν σε λειτουργία την αντλία. Τα παιδιά κράτησαν την αντλία και έριξαν νερό με τη σειρά στον προαύλιο χώρο των Εκπαιδευτηρίων. Τέλος οι μαθητές μας, χάρισαν στους πυροσβέστες κάρτα που είχαν φιλοτεχνήσει μόνα τους για να τους ευχαριστήσουν!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου