Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Επίσκεψη στο «Δρω»με θέμα το νερό

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Νερό» τα παιδιά του νηπιαγωγείου των εκπαιδευτηρίων Πάνου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων «Δρω», προκειμένου να συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το νερό». Τα παιδιά κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το νερό, να αναμείξουν, τα μεταφέρουν, να κατασκευάσουν υδρορροές, να φιλτράρουν, να παρατηρήσουν το νερό να ρέει, να συμπυκνώνεται και να παίρνει διαφορετικά σχήματα. Επιπλέον, τα παιδιά έμαθαν να χρησιμοποιούν εργαλεία και τεχνικές, χωνιά, φιαλίδια, σωλήνες και εξοικειώθηκαν με ειδικά και επιστημονικά εργαλεία. Παράλληλα με αυτό, σύγκριναν το νερό με άλλα υγρά και φίλτραραν θολό νερό με άμμο. Ο πειραματισμός και οι δοκιμές βοήθησαν τους μικρούς εξερευνητές να αντιληφθούν και να κατανοήσουν επιπλέον επιστημονικές έννοιες όπως: εξατμίζω, διαλύω, αναμειγνύω. Τέλος οι μικροί μας μαθητές διασκέδασαν με το νερό, φτιάχνοντας φυσαλίδες με σαπουνόνερο. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου